Van de hand van Alieke Hoogenboom en fotograaf Taco van der Eb verscheen op vrijdag 26-1-2018 een groot verhaal over de aanhoudend onzekere situatie van de ZHVC op Valkenburg (ZH).

Het artikel is hier als PDF opgenomen. 

Naar aanleiding van de inhoud van het artikel en de drone-plannen voor het voormalige marinevliegkamp (naast woningbouw), werd er ook een hilarische cartoon aan gewijd. Verticaal opstijgen en landen... Daar hadden wij als zweefvliegers zelf nog nooit aan gedacht.

 

Beste ZHVC-ers, oud-ZHVC-ers, vliegvrienden,

Nog altijd zo onwerkelijk... Onze vliegvriend en zeer gewaard clublid Jan Muller is zeer onverwacht overleden. Jan is slechts 55 jaar oud geworden. Hierbij de informatie over de uitvaart van Jan.

Het afscheid van Jan vindt aanstaande dinsdag 23 januari om 13.30 uur plaats in de Kapel van woonzorgcentrum De Wilbert, Overrijn 7 in Katwijk aan den Rijn. Aansluitend zal de begrafenis plaatsvinden op de Algemene Begraafplaats aan de Kerklaan in Katwijk aan den Rijn. De familie laat weten het erg op prijs te stellen als wij daarbij aanwezig zijn. De rouwkaart van Jan is hieronder bijgevoegd. 

Verder hebben we, in overleg met Jan zijn familie, een condoleanceregister voor Jan aangemaakt. Hier kun je, als je dat zou willen, een persoonlijke noot achterlaten. https://www.memori.nl/gedenkplaats/jan-muller/ 

Deze link mag gedeeld worden met zoveel mogelijk mensen die Jan kenden en dit bericht mogelijk niet hebben ontvangen.

De rouwkaart vindt u hier

Het condoleanceregister is hier te bezoeken

 

Ook voor het vliegseizoen van 2018 heeft de ZHVC weer plek voor een aantal jonge vliegers die voor bijna de helft van het normale tarief kunnen leren vliegen!

Dus: wil jij heel voordelig kennismaken met zweefvliegen en zo ook je eerste stappen naar volwaardig piloot zetten? Meld je dan snel aan! Hieronder zie je wat je daarvoor moet doen.

voordelig leren vliegen met de Zuidhollandse Vliegclub

De regeling waarmee je aanspraak kunt maken op de korting, heet iFly en wordt door de afdeling Zweefvliegen van de KNVvL en European Pilot Selection & Training (EPST) georganiseerd. De zweefvliegclubs verzorgen de een belangrijk deel van de (praktische) opleiding.

Deze iFly-regeling is bestemd voor jongens en meiden tussen de 14 t/m 19 jaar (peildatum is 1 maart 2018) die een HAVO- of VWO-opleiding volgen of hebben gevolgd, met ten minste Wiskunde en Natuurkunde in het vakkenpakket én die voldoen aan de medische voorwaarden voor de burgerluchtvaart. Er is in 2018 plek voor 35 jongeren.

En vol = vol!

De complete spelregels voor 2018 kun je via deze link downloaden.

Aanmelden kan direct via dit formulier. Kies bij zweefvliegclub in dit formulier voor Zuidhollandse Vliegclub (vliegt o.a. op Terlet bij Arnhem)

LET OP: er zijn twee inschrijftermijnen. De zogenaamde vroege voor-aanmelding (tussen begin september en 1 oktober 2017) en de reguliere aanmelding (na 1 oktober 2017 t/m 15 januari 2018). De vroege voor-aanmelding biedt geen garantie op deelname aan het iFly-programma voor 2018, maar wel bestaat de mogelijkheid dat je nog dit vliegseizoen een dagje kunt meekijken en -doen bij ons.

Altijd al willen vliegen? Piloot worden je droom? Wacht dan niet langer en meld je direct aan. Wellicht tot snel op het vliegveld!

Een verzameling foto's van het 70-jarige Jubileum van de ZHVC is online gezet. Het was een schitterend weekend waarin we na lange tijd weer eens op ons thuisveld Valkenburg mochten vliegen.

Je vindt de collectie hier op Flickr 


EHVB Vliegweekend 2016

De tekst die Robbert heeft ingesproken tijdens de gemeenteraadsvergadering in Katwijk over de Unmanned Valley Valkenburg is hier te downloaden.

Subcategorieën