Zweefvliegen is geweldig, en bovendien de goedkoopste vorm van vliegen! Om de kennismaking met de sport nog aantrekkelijker te maken, hebben we het Aspirant Vliegend Lidmaatschap (AVL) ingevoerd. Zo kun je eerst voordelig kennismaken met onze sport voordat je besluit om (jeugd-) vliegend lid te worden.

Als AVL-er heb je recht op 10 starts. Je krijgt dus 10 lessen in een tweezits zweefvliegtuig! Als je na die 10 lessen besluit om volledig lid te worden dan worden de kosten van je AVL met de contributie van het (J)VL lidmaatschap verrekend. Dit lidmaatschap is alleen bedoeld voor mensen die nog geen zweefvliegervaring hebben.

Meldt je via één van de twee links hieronder aan. Als je het inschrijfformulier download en invult, moet je dit aan ons opsturen (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.). Als je het online formulier gebruikt, ontvangen wij automatisch een kopie van je inschrijving. Hierna zul je van ons een uitnodiging krijgen om voor de eerste keer te komen zweefvliegen op vliegveld Valkenburg of Terlet. Je zult dan aan den lijve gaan ervaren wat voor een prachtige sport zweefvliegen is!

Download hier het ZHVC-inschrijfformulier

Of vul hier het inschrijfformulier online in


Contributiekosten 2019

type lidmaatschap   na AVL
AVL (Aspirant Vliegend Lid) (*) € 280*,- -
JVL  Jeugd Vliegend Lid (tot 19 jaar) € 610,- € 330,-
VL   Vliegend Lid € 820,- € 540,-
SVL  Senior Vliegend Lid (65+) € 610,- € 330,-
IVL Instructeur Vliegend Lid € 700,- -
BZL Bijzonder Zweefvliegend Lid € 290,- -

(*) € 255,- plus € 10,- voor Logboekje en Theorieboek Zweefvliegen + € 15 voor 10-starts KNVvL-lidmaatschap.

Naast de contributie is het lidmaatschap van de KNVvL verplicht vanwege de inbegrepen WA-verzekering. De kosten hiervan zijn te vinden op de website van de KNVvL. Bij het AVL-lidmaatschap is dit voor de 10 starts voor € 15 inbegrepen.

Alle lidmaatschappen zijn geldig voor een periode van 12 maanden. Ingaande op het moment van inschrijven. Met uitzondering van het iFly-abonnement dat geldig is voor het lopende kalenderjaar. Als een AVL wordt omgezet in een (J/S)VL dan geldt dat ook met ingang van het moment van inschrijven voor het AVL en wordt de AVL-contributie in mindering gebracht op de (J/S)VL contributie.

Daarnaast moet je een medische keuring ondergaan. In principe wordt iedereen die normaal gezond is goedgekeurd. De kosten verschillen per keuringsinstantie en liggen tussen de 60 en 70 euro. Kijk hier voor een lijst van keuringsartsen. Een dergelijke keuring is 5 jaar geldig voor mensen tot de leeftijd van 30 jaar. Tussen de 30 en de 50 jaar is hij 2 jaar geldig en iedereen boven de 50 jaar moet jaarlijks een nieuwe keuring ondergaan. Deze keuring is voor AVL-leden niet nodig. Let op: Met de definitieve overgang naar de EASA-regelgeving (per 04-2020) zullen de tarieven en regels wijzigen.

Verder zit in de contributie alles inbegrepen om te leren vliegen: de lessen, de startkosten en het gebruik van de vliegtuigen. We kunnen de kosten zo laag houden omdat we in de winter zelf het onderhoud aan de vliegtuigen, de lieren en de auto’s doen. Omdat iedereen daar zijn/haar steentje aan bijdraagt is dat ook mogelijk.